Lyn Stanley

Lyn Stanley

Lyn Stanley, artiest van de maand

Misschien komt het wel door haar stiefvader, een overtuigd audiofiel en Dr. in Engineering dat Lyn haar liefde voor muziek combineert met haar bemoeienis met het opname proces en het uiteindelijke resultaat op vinyl (en CD maar daar hebben we het hier niet over). Lyn Stanley wordt door velen geroemd om haar perfecte timing. Muzikale stukken uit The Great American Songbook worden overgoten met een Jazz saus.
Het in 2015 uitgebrachte Interludes is een bewijs van haar groei als artiest. Lyn wordt op deze dubbel LP, uitgegeven in 2015 door A.T. Music op 180 grams vinyl, 45 rpm, bijgestaan door een flink aantal artiesten waaronder Mike Garson, pianist van David Bowie van 1973, harmonica virtuoos Henrick Meurkens en trombonist Bob McChesney. De mooie analoge opname kent ook nog de inbreng van Frank Sinatra. Lyn Stanley heeft bij deze opname gebruik gemaakt van de microfoon "Telly" van Frank.

Qua techniek gaat Lyn Stanley nog een stap verder bij de opname van The Moonlight Session Vol. One. Van deze dubbel LP, 180 gram, 45 rpm, one-step recording zijn er maar wereldwijd 2.000 kopieën uitgegeven. Alle uitgaves zijn gesigneerd en individueel genummerd. One step recordings slaan twee stappen over ten opzichte van de traditioneel three-step recordings. Dit in combinatie met een uitstekende kwaliteit vinyl maakt deze opname zo goed. Lyn vertolkt 12 bekende nummers waaronder All or nothing at all, My funny Valentine, In the wee small hours met haar prachtige stem, met name in het lage register. De dubbel LP is niet goedkoop. De uitkomst van het one-step proces waarbij er gewerkt wordt zonder stempel en de "vader" maar een beperkt aantal platen kan persen.

Na deze opname met voornamelijk liefdesliedjes is Moonlight Sessions Vol. Two gevuld met ballads.
Hetzelfde opnameproces. Deze dubbel LP, 45 rpm, 180 grams vinyl is ook weer gesigneerd en gelimiteerd tot wereldwijd 2.000 kopieën.  Alhoewel Lyn voornamelijk mannelijk publiek kent is "At Seventeen" van Janis Ian een tribuut aan vrouwen. Gitarist John Chiodoni (componist en gitarist) die onder andere speelde met Celine Dion, Natalie Cole, Nina Simone en veel anderen, stelt dat het te wijten is aan Lyn's dans achtergrond dat ze zo'n gevoel heeft voor het juiste tempo. Ook deze dubbel LP is weer gemasterd door Bernie Grundman. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.