STS Digital en Analog Recordings

STS Digital en Analog Recordings

STS is een Nederlands label dat zich heeft toegelegd op audiofiele opnames en persingen. Naast LP's leveren ze ook CD's en reel to reel producten.

STS Digital and Analog Recordings
Zoals u weet besteden we graag aandacht aan bijzondere zaken in de audiofiele wereld. dat kunnen zangers of zangeressen zijn die een goede opname hoog in het vaandel hebben maar natuurlijk ook label, platenmaatschappijen of andere pioniers. Dit keer hebben we het over STS Digital and Analog Recordings of zoals ze het zelf op hun site aangeven "Premium High End Recording Label from the Netherlands".
Zoals het Duitse Tacet (zie blog over Tacet) een filosofie heeft om tot een mooie opname te komen zo heeft STS dat ook. De oprichter, CEO en en technisch directeur Fritz de With van STS is daar helder over.
Netty de With is als Marketing en Export sales Director verantwoordelijk voor de marketing, de PR en de sales. Haar tref je ook op iedere grotere audioshow aan.

Wat maakt STS bijzonder
Ik denk dat het begint met de liefde voor muziek of het nu zang is of instrumentaal. Ten tweede de bevinding die ik volledig kan onderschrijven, dat er veel slechte opnames zijn. Voor STS de reden om 20 jaar geleden te starten met STS en te pogen betere opnames en registraties te maken. Om dit te kunnen realiseren zit er een hele denkwereld achter. Goede microfoons, een juiste plaatsing, niet te dicht bij en niet te veraf. Geef de instrumenten de ruimte zodat hun oorspronkelijke klank het meest tot zijn recht komt. Neem op in de juiste ruimte. Qua techniek gebruiken ze gouden en zilveren bekabeling van Siltech en koper van Aalt Jouk van den Hul. Vanzelfsprekend maken ze gebruik van schone stroom (wat iedereen zou moeten doen). Ze doen dit met een eigen ontwikkelde AC Power Block. 
Voor de daadwerkelijke opname luisteren ze zeer aandachtig naar de luisterruimte. Vervolgens luisteren ze aandachtig naar de opname die zo dicht mogelijk moet lijken op de oorspronkelijke muzikale beleving.
Dat luisteren doen overigens op spullen van Grandinote, C.E.C., Quintafila, Dr. Feickert Analogue, Thorens, Audioquest en de al eerder genoemde Siltech en Van den Hul.

Handtekening
De werkwijze die Fritz hanteert levert een soort van herkenbaar beeld op. Zeg maar een handtekening zoals je dat ook hebt met een merk als Stockfish Records waar je de hand van Günter Pauler herkent.
Luister eens naar Wade in te water op A tribute to Eva Cassidy van de Nederlandse Margriet Sjoerdsma. Wat we horen is liefde voor muziek, begrip van de ruimte die instrumenten nodig hebben en de bijdrage van Margriet die de essentie van de insteek van Eva Cassidy tot de haarvaten begrijpt.
Zet daar het nummer van Ingmar Washington My funny Valentine naast en het kwartje valt. 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.