LowSwing Records

LowSwing Records

LowSwing Records, analoog van begin tot eind

LowSwing Records
LowSwing Records is een redelijk jong platenlabel. Om het moment van schrijven van deze blog hadden ze 6 titels uitgebracht. De eerste LOSW001 en de zesde LOSW006dlx (van deluxe maar later meer).
Het hart van LowSwing Records is de LowSwing Recording Studio in Berlijn. De filosofie van eigenaar, producent, muzikant Guy Sterberg is simpel. Uit liefde voor de muziek neemt Guy op, mixt en produceert hij nieuw artiesten met de productiewaarden van toe de wereld nog analoog was.

De techniek
Guy, neemt op, mixt en produceert al zijn recordings op analoge tape en daarna directly cut to vinyl.
Geen computer, geen AD/DA conversie, geen of minimale overdubs. Live opgenomen met respect voor de artiesten. Hij maakt gebruik van een Telefunken M15 2 inch taperecorder. daarna wordt het gemixt naar de mastertape op een Telefunken M15 1/4 inch. Voor de opnames worden vintage microfoons ingezet. Tube microfoons van Myburgh, Neumann of Ribbon microfoons van Beyerdynamic. 
De console voor het mixen is een Neve 5316 uit de zeventiger jaren. Vintage compressors en galm met een Otari tapemachine. Het snijden en persen laat Guy doen bij verschillende studios en perserijen.
LOWS006dlx is bijvoorbeeld gesneden bij de Emile Berliner Studios in Berlijn op een Neumann V80 en geperst Nordsø Records in een stap (een zogenaamde one step plating) waarbij de "vader" wordt gebruikt voor het persen. 

Epiloog
Wat het oplevert zijn mooi opgenomen platen die heel natuurlijk klinken. Interessante muziek van relatief onbekende artiesten. Prijs kwaliteit verhouding is ook interessant. De directly cut to vinyl, one step plating opname van Alan Rotringer, maximaal 500 kopieën, individueel genummerd is hier nog voor een redelijke prijs te koop.

Kijk op https://lowswing-records.com/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.