De luisterset

De luisterset

Dit is onze luister-set waarmee we de LP's beoordelen.

Audiovinyl
Audiovinyl beluistert alle LP's die ze inkoopt. Na het beluisteren schrijven we een beoordeling en wordt de LP ingedeeld in een categorie. De audiofiele LP's krijgen, afhankelijk van de kwaliteit van de klank en de persing één, twee of drie hartjes: ons handelsmerk "hart voor vinyl". Drie hartjes betekent "referentiemateriaal". We doen dit op onderstaande set die naar onze perceptie redelijk eerlijk is in zijn weergave.

De set
Allereerst de disclaimer. Wij realiseren ons dat onze keuzes, naast de kosten ook een kwestie van smaak zijn.

Weergevers B&W 804 D3
We beginnen aan het eind van de keten. Als weergevers maken we gebruik van de Bowers & Wilkins 804 D3. Deze vloerstaander wordt geroemd om zijn open midden, het ontbreken van kleur en het coherente karakter.

De versterking
Het hart van de installatie bestaat uit de combinatie C-2120 voorversterker en de P-4200 van Accuphase.
Juist deze combinatie stijgt boven zichzelf uit. Gekozen vanwege het behoud van de natuurlijke klanken waarmee met name klankkleur goed waargenomen kan worden. De C-2120 is een tijd lang de beste voorversterker genoemd in het Duitse blad STEREO. 

De phono amp
Om het signaal van het MC element te versterken hebben we de Tom Evans, The Groove 20th anniversary ingezet. Tom Evans doet niet anders dan iedere keer zijn bestaande pre-amps verbeteren. Zo is ook de The Groove 20th anniversary ontstaan. Deze phono amp kan met ons meegroeien. Kwalitatief doet hij niet onder voor veel duurdere modellen. En we kunnen dus nog flinke stappen zetten zonder de pre te hoeven vervangen.

De draaitafel
Als bron gebruiken we de in Nederland onbekende Canadese draaitafel die geleverd in deze combinatie hoge ogen scoort. De Zavfino ZV8 X met Aeshna carbon arm en een Ortofon Candenza Bronze MC element.

De kabeltjes
Van achter naar voor.
Luidsprekers naar P4200 - De Oak van Audioquest (geschikt voor bi wiring)
Van P4200 naar C2120 - XLR interlink van Siltech
Van de C2120 naar de Tom Evans - Tellurium Q Ultra black II
Van de Tom Evans naar de Zavfino - Phono kabel van Siltech
Powercables - Van den Hul en Audioquest
Netblok - eigenbouw met drievoudig getwiste Lapp koper
Stroomgroep - gescheiden, trage zekeringen, afgeschermde Lapp kabel 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.