Tacet

Tacet

Tacet is een muziekterm die aangeeft dat een zanger een langere tijd niet hoeft te zingen. Ook is een Duitse producent van klassieke platen.

De Diplom-Tonmeister Andreas Spreer heeft in April 1989 het bedrijf TACET opgericht. TACET produceert klassieke muziek op LP, CD, SACD, DVD-audio en Blu-Ray voor de veeleisende muziekliefhebber. Andreas probeert in zijn producten twee werelden bij elkaar te brengen, de muzikale inhoud en de technische kwaliteit van deze opname. Getuige de vele prijzen die zijn opnames hebben gekregen lukt hem dat aardig. Zo heeft hij verschillende  Jahrespreise der deutschen Schallplattenkritik gekregen maar ook de Cannes Classical Award, Echo, Diapason d'Or, een Grammy nominatie en nog veel meer.

Beroemd is zijn versie van de Bolero van Maurice Ravel, die hij, omdat de LP start aan de binnenkant en naar de buitenkant van de LP loopt, oleroB heeft gedoopt. De schilderijententoonstelling van Mussorgsky is ook een prachtig voorbeeld van zijn opname techniek. Tussen de speakers staat een 278 centimeter grote Fazioli (de Ferrari onder de vleugels) en je kunt van elke aanslag en van de inspanning van Markus Schirmer genieten. Dat genieten is een derde element dat Andreas probeert te bereiken. Als luisteraar ben je aanwezig en zit je in het hart van de muziek. In een concertzaal of een kerk.

Veel opnames zijn "tube only". Het volledige opname proces van microfoon tot opslag op tape wordt gedaan met buizenapparatuur. Tacet claimt dat ze veel reacties krijgen dat deze techniek voor een mooiere klankkleur zorgt.
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.